Pro bezlepkovou a bezlaktózovou dietu, pro výrobu tmavého rustikálního bezlepkového chleba a pečiva bez laktózy
Základní recept na výrobu tmavého chleba: 1.000 g bezlepkové tmavé směsi o pokojové teplotě + cca 1.000 g vody, 50 g oleje, 30 g soli, 40 g droždí.
Příprava:
Podle libosti přidat chlebové koření nebo slunečnicové semínko (200 g). Všechny přísady míchat cca 3 minuty. Těsto nechat odležet v pečící formě 30 - 40 minut. Péct v předehřáté troubě při 210°C 40 - 50 minut.
Příprava chleba a pečiva dle receptu na obalu výrobku i dalších receptů uvedených na webových stránkách dovozce a výrobce.
Složení
Kukuřičný škrob, pohanková mouka, lněné pokrutiny (s nízkým obsahem rostlinného oleje), sójová mouka, jablečná vláknina, zahušťovadlo: guarová moučka (E412), emulgátor: sójový lecitin (E322), kyselina citrónová.
Energetická hodnota ve 100 g: 1428 kJ/347 kcal
100 g odpovídá 5,2 chlebovým jednotkám. Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: Bílkoviny 7,40 g, Sacharidy 62,10 g, Tuk 4,50 g.