Užití
Polévková Pracharanda je základ pro přípravu polévek i omáček. Kurkumový prášek mírně vylaďuje tvorbu a vylučování žluči, zlepšuje barvu pokrmů. Polévku připravíme krátkým povařením směsi s vodou nebo vývarem. Podle chuti můžeme přidat zeleninu, rýži, vejce, bezlepkové těstoviny, maso, koření apod.
Chuť zeleniny více vynikne při šetrném orestování na kvalitním oleji. Kombinaci Pracharandy a oleje za studena je možné použít jako základ salátových zálivek.
Dávkování
K přípravě jedné porce polévky stačí 1-2 lžičky směsi a 300 ml vody.
Kontraindikace
Alergie na celer. Požití není vhodné u osob, které nesmějí vůbec solit.
Složení
Směs sušené zeleniny (Celer, česnek, cibule, libeček, mrkev, petržel, pór), kurkuma a sůl (35%).