Balení obsahuje kromě směsi na mazanec též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Do směsi možno přidat rozinky, sekané mandle dle chuti.
K obsahu sáčku přidáme 300 ml vlažné vody, 2 žloutky, 10g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca30g). Řádně zpracované těsto necháme kynout 40-50 minut. Vytvarovaný mazanec položíme na plech s pečícím papírem.
Necháme kynout 10-15 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175-180 st. C asi 45 - 50 minut.
Doporučujeme použít domácí pekárnu Eta: Do pečící nádoby nalijeme 300 ml vlažné vody, 2 žloutky, 10g sušeného droždí. 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30g). Pro pečení použijeme program klasik. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny.
Složení
Cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky, kukuřičná mouka, odtučněné mléko, zahušťovalo guar. jedlá sůl, aroma.