Açai (čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Je tradiční součástí jídelníčku obyvatel Brazílie. V současné době je pro svoje výtečné nutriční vlastnosti nesmírně populární rovněž v Evropě a USA.
Vysoké hodnoty nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9
Obsahuje velké množství vápníku, fosforu, beta-karotenu a vit. E
Acai (açai – čti asají) je jedním z pokladů amazonské džungle. Tato palma dorůstající výšky 25 m, které se daří zejména podél říčních toků, plodí malé ovoce tmavě modré barvy. Tyto plody bývaly pochutinou a důležitou součástí jídelníčku již pro původní obyvatele jihoamerických pralesů.
Acai je velmi bohaté na všechny tři omega mastné kyseliny 3, 6 a 9.
Z vitamínů je acai zejména bohaté na beta-karoten (provitamín A) a vit. E, z minerálů pak na vápník a fosfor.
Způsob použití
Prášek z acai vzdáleně připomíná chuť sušených borůvek. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo!
Nezpracovávejte prášek z acai od Iswari při teplotách vyšších než 40 st. C, aby v něm zůstaly zachovány všechny živiny v původní formě.
Otevřený sáček uchovávejte v ledničce!
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.