Třtinový cukr si díky svému vzniku šetrnou krystalizací z čerstvé třtinové šťávy zachovává přirozený obsah minerálů a vitamínů.
Složení
třtinový cukr BIO
Nutriční hodnoty ve 100 g: 1680 kJ, 400 kCal, sacharidy 99,5 g z toho cukry 99,5 g, bílkoviny 0,5 g, tuky 0 g z toho nasycené 0 g, vláknina 0 g. Vlhkost max. 0,2 g. Sodík: 5 mg. Alergeny: bez alergenů.
Použití
Je lehce rozpustný, výborně se hodí ke slazení různých nápojů (teplých i studených), smoothies, cereálií, čerstvého ovoce, nebo také ke zdobení pečiva. Je vhodný k pečení i vaření.
Tip na přípravu míchaného nealkoholického nápoje Mojito:
Mátu roztlučeme s třtinovým cukrem, přidáme citrónovou šťávu, zbytek citrónu s pár lístky máty ještě pokrájíme, vše dáme do džbánku, přidáme led a doplníme vodou.
Země původu: Indie.