Účinky zeleného čaje
Zelený čaj má skutečně mnoho vlastnosti prospěšných zdraví. Některé ze zajímavých výsledků ukazují na jeho roli v prevenci rakoviny. A to není všechno. Další závěry svědčí o tom, že čaj a zelený zvlášť - pomáhá zvýšit odolnost srdce vůči kardiovaskulárním nemocem, prodloužit délku života, netoxikovat tělo, posílit imunitu organizmu a také bránit vzniku zubního kazu.
Účinky kopřivy
Kopřiva je silně močopudná, čistí ledviny, snižuje zadržování vody v těle, zmírňuje zánět močového měchýře a močové trubice, přináší úlevu při dně a bolestivých, artritických stavech. Kopřiva pozitivně ovlivňuje peristaltiku, prospívá při průjmech, nadýmání, potlačuje růst nežádoucí mikroflóry. Využívána je i jako podpůrné léčivo při cukrovce, jelikož snižuje hladinu cukru v krvi, dále při jaterních a žlučových onemocněních. Povzbuzuje činnost kostní dřeně a to má vliv na tvorbu červených krvinek, proto jsme-li chudokrevní, uvaříme si kopřivový čaj.
Čaj je vhodný nejen pro dodržování pitného režimu, ale svými účinky napomáhá regenerovat a posílit organismus.
Příprava čaje
Čajový sáček zalijte čerstvě uvařenou (ne však vroucí) vodou a nechte vyluhovat 1 až 3 minuty, doporučujeme servírovat čerstvě připravený - bez mléka.