Bílý čaj má velmi vysoké antioxidační účinky a revitalizační vlastnosti, je vhodný jako prevence proti rakovině a má příznivé účinky na zažívací a trávicí systém.
Čaj je vhodný nejen pro dodržování pitného režimu, ale svými účinky napomáhá regenerovat a posílit organismus.
Příprava
Čajový sáček zalijte čerstvě uvařenou (ne však vroucí) vodou a nechte vyluhovat 1-3 minuty, doporučujeme servírovat čerstvě připravený – bez mléka.
Kontraindikace
Nedoporučuje se ve větším množství těhotným ženám.
Bílý čaj
Používal se již za dob čínských císařů jako elixír věčného života. Tento čaj je velmi vzácný, pěstuje se ve velmi omezeném množství a lze ho sklízet jen několik dní v roce. Pro výrobu čaje se používají pouze první dva lístky z výhonku, suší se na slunci. Má velmi vysoké antioxidační účinky a revitalizační vlastnosti, je vhodný jako prevence proti rakovině a má příznivé účinky na zažívací a trávicí systém. Ve srovnání se zeleným čajem je bílý zdravější a účinnější.
Skořice
Skořice je pokládána za jeden z nejdůležitějších léků indické ayurvédy a tradiční čínské medicíny, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a má příjemnou vůni. Skořice, která se používá už více než 4000 let, vždy inspirovala prozaiky a básníky svou vůní, barvou, chutí. Nyní, jak se zdá, inspirovala i lékaře. Našli v ní účinný přírodní prostředek.