Stejný podíl jako máta má ve žlučníkovém čaji také pelyněk, ostropestřec a benedikt lékařský. Ten podporuje zažívání a tvorbu žluče. Dostatečné množství žluče je důležité. Právě díky ní si naše tělo poradí se zvýšeným přísunem tuků.
Složení čaje
máta peprná, pelyněk pravý, benedikt lékařský, ostropestřec mariánský, kmín kořenný, reveň dlanitá
Jak na problémy se žlučníkem?
Pokud víte, že máte problém se žlučníkem, snažte se vyhýbat tučným mastným jídlům. Naopak dejte přednost nízkotučným potravinám, cereáliím, obilovinám, ovoci a zelenině. Neblahý vliv má na žlučník také stres. Pomůže vám pravidelné pití žlučníkového čaje. Jídlo si kořeňte například majoránkou, kmínem nebo saturejkou.
Způsob přípravy a dávkování
Dvě polévkové lžíce směsi dáme do 1/2 l vroucí vody a necháme přikryté asi 15 minut vylouhovat. Přecedíme a vlažný čaj během 2-3 hodin postupně vypijeme.
Doporučujeme podávat šálek teplého čaje 2-3x denně 20-25 minut před jídlem.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.