Velmi jemná a chutná pěnová cukrovinka plněná banánovou dření a ovocným želé z lesních plodů, máčená v čokoládě. Bez umělých barviv a konzervačních látek.
Banánová pěnová cukrovinka (52%) plněná ovocným želé (malinové pyré - 11% v želé, brusinkové pyré -11 % v želé), máčená v čokoládě (25%) je bez umělých barviv a konzervačních látek s přírodní příchutí lesních plodů.
Čokoláda byla dlouho považována za lék a ještě na počátku 20. století se prodávala v lékárnách. K žádoucím projevům působení této „dobroty" na organismus postačí 20 g kakaa nebo 15 g čokolády denně.
Pravá čokoláda obsahuje velké množství biologicky aktivních látek, které kromě tělesné schránky ovlivňují i psychiku. Fenyletylamin je jednou z nich. Přirozená potřeba fenyletylaminu stoupá při psychickém napětí, např. před menstruaci nebo při vyčerpání. Fenyletylamin působí silně antidepresivně - zmírňuje pocity strachu a úzkosti. Mimo jiné se jej více vylučuje v mozku zamilovaných.
Další povzbuzující látkou v čokoládě je teobromin. Teobromin uvolňuje cévy a tím snižuje krevní tlak. Navíc stimuluje srdce a má močopudné účinky. Dříve se teobromin z kakaových bobů užíval při léčbě srdeční nedostatečnosti a astmatu. Čokoláda obsahuje také velmi malé množství kofeinu, který povzbuzuje nervovou soustavu. Radafosfolipidů a nukleotidů obohacuje čokoládu o látky zlepšující činnost mozku a látky působící na zvýšení syntézy tryptofanu. Tryptofan má antidepresivní účinek. Podobně působí i lecitin, který se do čokolády přidává jako emulgátor. Zvýšenou chuť na čokoládu při psychické zátěži a napětí si vysvětlujeme také poměrně vysokým obsahem hořčíku a vápníku.