Elegantní masivní vzhled a unikátní jednoduché ovládání jsou nejvýraznější rysy lisu na citrusy Catler CP 8010. Dvojitý bezpečnostní spínací systém pak zaručí Vaši naprostou bezpečnost při provozu, neboť při nesprávném sestavení spotřebiče zamezí jeho spuštění.
Patentované lisovací rameno a trn umožňují zpracovat celou škálu citrusů (malé limetky, citróny, mandarinky, pomeranče, velké grapefruity). Výkonný motor s velmi tichým chodem vždy zajistí maximální výtěžnost čerstvé šťávy bohaté na vitamín C.
Dva výměnné nerezové filtry umožní připravit buď vynikající lehký džus bez dužiny, nebo džus hustší konzistence. Oba filtry, stejně jako všechny další odnímatelné části, lze mýt v myčce. Protože by byla škoda schovávat tento nádherný celokovový přístroj v kuchyňské skříňce, je vybaven i průhledným plastovým krytem proti usazování prachu.
Hubici pro výpust šťávy lze jedním pohybem uzamknout a zamezit tak nežádoucímu odkapávání šťávy po ukončení lisování. Pro uvolnění hubice stačí opět jediné stisknutí.
Díky jedinečnému designu a velmi tichému chodu motoru se Catler CP 8010 brzy stane Vaším nejoblíbenějším přístrojem v kuchyni, ať již doma nebo v restauraci, kavárně či baru.
Technické parametry
- Pro snadnou a rychlou přípravu čerstvých šťáv z citrusových plodů
- Lisovací trn pro lisování citrusových plodů různé velikosti
- Bezpečnostní systém neumožní spuštění spotřebiče, pokud není správně sestaven
- Patentované sklopné rameno zajišťuje maximální výtěžnost šťávy
- Hubice s uzávěrem proti odkapávání šťávy
- Všechny odnímatelné části lze mýt v myčce na nádobí
- Kryt proti usazování prachu
- Příkon 110 W
- Vyroben ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli
- Rozměry: 33 x 21,6 x 43,2 cm
- Hmotnost 8,6 kg
Náš tip
Zásady lisování citrusových plodů
Ačkoliv citrusové šťávy obvykle lisujeme s ohledem na chuť, konzistenci a aroma, jejich velikou předností je především přínos pro naše zdraví. V čerstvě vylisované šťávě se uchová až 95 % výživných látek z ovoce a zeleniny. Šťáva z čerstvého ovoce nebo zeleniny tvoří důležitou složku dobře vyvážené stravy, neboť je snadno dostupným zdrojem vitaminů a minerálů. Rychle se vstřebává krevním systémem, a proto je to nejrychlejší způsob, jak může tělo získat živiny. Šťáva z citrusových plodů je známá svým vysokým obsahem vitaminu C a preventivními účinky proti nachlazení a chřipce. Čerstvě vylisovanou šťávu doporučujeme konzumovat ihned po jejím vylisování, neboť časem dochází ke ztrátě hodnotných vitaminů.
Nákup a skladování ovoce a zeleniny
- K lisování používejte vždy čerstvé ovoce.
- Vybírejte ovoce s pevnou, hladkou slupkou bez skvrn.
- Pro lisování jsou ideální pomeranče Valencia.
- Snadněji se Vám budou lisovat středně velké grapefruity, citrony a limetky.
- Ostatní citrusové plody, jako jsou mandarinky a pomela (zelené grapefruity), mají malou výtěžnost šťávy.
- Citrusové plody můžete skladovat při pokojové teplotě na suchém místě.
- Z ovoce skladovaného při pokojové teplotě získáte více šťávy.