Užití
Naše bílá čokoláda s banánem a kousky kakaa je vhodná k doplnění energie. Čokoládu milují mladí i staří, ženy i muži, lidé bez rozdílu náboženství a společenského postavení. O povzbuzujících účincích čokolády se už v roce 1492 dozvěděl Kolumbus, který dovezl kakaové boby do Evropy, od indiánů.
Dlouhodobý výzkum německých vědců potvrdil, že sladký pamlsek skrývá mnohá pozitiva. Dva malé kousky čokolády denně zdrávi prospívají. V omezeném časovém intervalu dokáže pořádný čokoládový nášup nabudit mozkové buňky ke zvýšené činnosti. Týká se to zejména hořké Čokolády, jež také pečuje o optimální hranici antioxidantu v krevní plazmě. Zpracované kakaové boby ovlivňují rovněž přirozené stárnutí lidského těla. Zneškodňují volné radikály, které průběžné ničí. Kakao obsažené v čokoládě snižuje tvorbu látek vyvolávajících stres - adrenalinu a noradrenalinu. Theobromin v kakau zlepšuje, podobně jako kofein, schopnost koncentrace.
Obecně lze říci. Čím více cukru v čokoládě, tím méně kvalitní čokoláda je. Lékaři doporučují čokolády s 60% kakaa a více. Takto koncentrovaná čokoláda má ty správné vlastností a lze obecně říci, žev malé koncentraci léčí a organismu prospívá.
Čokolády HEIDI díky vysoké koncentraci kakaa (až 75%) patří mezi tzv prémiové čokolády. Čokolády HEIDI mají vysoký obsah kakaa a nízký obsah cukru. Švýcarská značka Čokolád HEIDI podřizuje vše heslu Vášeň pro čokoládu'.
Vysoce kvalitní švýcarskou čokoládu HEIDI najdete v každé dobré cukrárně.
Dávkování
Čokoládu Heidi s banánem a kousky kakaa dávkujte dle potřeby a chuti.
Kontraindikace
Nejsou popsány.
Vedlejší příznaky
Nejsou známy.