Datlový sirup je přírodním sladidlem, které díky svému složení a nižšímu glykemickému indexu nezatěžuje slinivku. Datlový sirup oproti běžnému cukru nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu.
Způsob využití
Je určený k přímému užití (na lžičku 3x denně), pro rychlou přípravu bylinného čaje, pro přípravu chlazených osvěžujících nápojů, přípravu míchaných nápojů, ochucení ovocných salátů, na ochucení sladkých pokrmů. Můžeme jej použít do cukrovinek, pyré, polevy, nápojů, vloček atd.
Složení
100% datlový sirup, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 983,9 kJ/235 kcal. Bílkoviny: 1 g. Sacharidy: 64 g (z toho fruktóza 31-32 g, glukóza 27-30 g, sacharóza 2-3 g). Tuky: 0,6 g
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.