Cukravit Sucralose je náhradní sladidlo vyráběné na bázi přírodního cukru, je to chlórlaktát sacharózy. Touto úpravou je dosaženo zvýšení sladivosti oproti běžnému řepnému cukru a to asi 600 krát.
- nekalorické sladidlo - sukralóza
- lahodné, s chutí cukru
- do nápojů a jídel jako běžný cukr
Výhodou Sucralosy je její velká chuťová podobnost s přírodním cukrem, tedy to, že se nemění vjem chuti po požití tohoto sladidla, že nezanechává v ústech trpkou, sladkou, ani nahořklou a kovovou příchuť tak jak tyto nežádoucí efekty vykazují všechna dosud vynalezená sladidla.
Sucralosa velmi stálá jak chemicky tak i tepelně, což umožňuje ji využít k slazení omáček, nálevů, marmelád,nápojů, zmrzlin, ale i láků na okurky, krémových náplní do zákusků apod. Zde prakticky nemá žádné omezení.
Energetická hodnota Sucralosy v relaci k sukru je tedy zhruba 600 krát nižší. Jeden kg Sucralosy nahradí svou sladivostí 600 kg cukru, ale protože by se v této 100 % ní koncentraci nedal vůbec zpracovat, tak je toto sladidlo dodáváno na trh ve formě 5 ti % niho roztoku stabilizovaného glukózou pojmenovaného Cukravit.
Zde je forma použití vhodnější než lisované tabletky. Celková energetická hodnota jedné lahvičky odpovídá přibližně 3,5 běžným kostkám cukru, avšak nahradí jich cca 250 !! což odpovídá asi 1,5 kg třtinového cukru.