Sladidlo nové generace s téměř nulovou kalorickou hodnotou:
- jediné sladidlo vyráběné z řepného cukru
- plně si zachovává chuťové vlastnosti cukru
- je zcela bez kalorií
- nezpůsobuje kazivost zubů
- je teplotně velmi stabilní ( při vaření pečení, atd.)
- je vhodné pro celou rodinu včetně dětí, těhotných žen a diabetiků
- je lehce rozpustné ve vodě
- nemá žádné vedlejší účinky
CUKROPUR je vyroben na bázi sukralozy, přírodního sladidla vyráběného z řepného cukru. Jeho sladivost je až 700 krát větší než cukr, proto je ve sladidle Cukropur jeho sladivost snížena D-Glukózou jako objemovým prostředkem, aby byla možná jeho jednoduchá aplikace. Sladidlo CUKROPUR představuje v jednom 100g balení svou sladivostí 3,5 kg cukru. Tímto množstvím osladíme např. 1750 šálků kávy nebo čaje! V balení je plastová lžička s odměrkou pro dávkování a plastová lahvička s kapátkem, jako cukřenka, abychom si mohli připravit roztok z vody a sladidla pro praktické a velmi přesné dávkování. Více v přiloženém návodu.
Sukraloza je vyráběná patentovanou technologií v USA a je schválena na základě mnoha vědeckých studií zdravotnickými organizacemi mezi nimi též Evropským úřadem pro bezpečnost potravin.
Použití:
stolní sladidla, nápoje, pekařské produkty a směsi na pečení, sladkosti, mléčné výrobky, žvýkačky, omáčky, konzervované ovoce atp. Je naprosto ideální pro všechny, co se snaží shodit nějaké to kilo a nehodlají se vzdát oblíbených sladkostí. Je významnou náhražkou cukru i pro diabetiky a je též šetrné k našemu chrupu.
Návod na používání:
Cukropur můžeme používat dvojím způsobem. Prášek, který se rychle rozpouští aplikujeme třeba pomocí odměrky. Přiložená plastová lžička a její druhý konec má žlábek na který si fixem uděláme značku podle potřeby, cca 5-8mm od konce. Tímto si nabíráme a dávkujeme potřebné vyzkoušené množství.
Druhý způsob je praktičtější. Do přiložené plastové kapátkové lahvičky si připravíme tekuté sladidlo. Lahvičku naplníme stlačením a nasátím, jako balonkem nejlépe převařenou vodou do výšky, kde začíná zúžení. Tuto vodu vymačkneme do šálku, přidáme pět zarovnaných lžiček CUKROPURU, zamícháme a nasajeme do lahvičky. Asi 10 kapek se rovná lžičce cukru. Kapáním můžeme přislazovat velmi jemně, a není třeba míchat a čekat na rozpuštění. Lahvička na stole slouží jako cukřenka.
Pro vaření a pečení:
1 zarovnaná lžička CUKROPURU se rovná sladivosti 10 lžiček cukru = 2dkg cukru.
Složení:
Sukraloza 0,kcal a D-Glukóza 3,6 kcal v 1g (oslazení šálku kávy nebo čaje představuje 0,01 kcal !)