DiaChrom se sukralózou je stolní sladidlo nové generace obohacené glukózotolerančním faktorem (GTF). Vedle efektu snižování hladiny krevního cukru a cholesterolu je velkou předností tohoto sladidla chuť velmi podobná cukru (bez pachutí typických pro běžná stolní sladidla).
Po oslazení nápoje nebo konzumaci cukroví, salátu apod. s tímto sladidlem se současně do těla dostane glukózotoleranční faktor, který v konečném důsledku vyvolá snížení hladiny cukru v krvi. Při pravidelném používání dochází postupně i ke snižování obsahu cholesterolu.
DiaChrom se sukralózou je sladidlo obsahující vedle sladící složky (sukralózy) i glukózotoleranční faktor (ve vodě velmi dobře rozpustný speciální komplex biochemicky aktivního, organicky vázaného trojmocného chrómu), který se zapojuje do mechanismů vedoucích ke snižování cukru a cholesterolu v krvi.
Sypká forma sladidla je 3x sladší než cukr.