Pavel Kohout, Petr Kessler, Lucie Růžičková – Dieta při antikoagulační léčbě
Tato knížka by měla pomoci pacientům, kteří se ocitli v situaci, kdy jim lékař předepsal léčbu, která snižuje krevní srážlivost (tzv. antikoagulační léčbu). Oba lékaři i nutriční terapeutka čtenáře provádějí problematikou krevní srážlivosti za normálních podmínek, faktorů, které ji ovlivňují, i chorobami, při kterých je nutné antikagulační léčbu užívat.
Vzhledem k tomu, že je nejdůležitější, aby bylo prodloužení času srážení krve v mezích určených pro danou situaci co nejvyrovnanější, je nutné dodržovat určitá pravidla.Tato pravidla jsou v knížce popsána, především možné ovlivnění jinými léky, případně dietou s rozdílným obsahem vitamínu K.
V této knížce najdete seznam potravin s vysokým obsahem vitamínu K, výměnné jednotky a návod na vytvoření jídelníčku tak, aby nebyl snížen obsah vlákniny a dalších důležitých látek v dietě.
Vázaná brožura: 58 stran
ISBN:978- 80- 903820-1-5