Způsobem výroby a jemnou texturou je docíleno
- výrazného aroma
- silné chuti
- bohaté krémové pěny
Espresso vám přinese zážitek pravého italského espressa, které si můžete připravit kdykoliv na něj dostanete chuť.
Rozpustná káva
Rozpustná káva byla uvedena na trh kolem roku 1950. Šálek instantní kávy lze připravit rychle a snadno bez vaření, neboť toto vše již bylo uděláno ve výrobním závodu. Existuje více jak 60 druhů káv. Pro výrobu kávy jsou nejdůležitější dva druhy - arabika a robusta. Arabika je aromatická káva s menším obsahem kofeinu, zatímco robusta má více kofeinu a má zemitější chuť. Druhy kávy se liší jako původem (horské, nížinaté), tak chutí a vůní zrn.
Výroba instantní kávy
Instantní káva se na trhu objevila v 50. letech minulého století. Existují dva způsoby její výroby - sušení mražením a rozprašováním. Během procesu sušení mražením se tekutá uvařená káva zmrazí na mínus 40 stupňů, což způsobí, že se voda v kávovém koncentrátu přemění na krystaly. Ty se pak sublimací odstraní a rozpustná káva ve formě pevných suchých krystalů zůstává.
Druhou metodou se koncentrovaná káva rozprašuje do horkého vzduchu, který vysuší vodu z koncentrátu a zanechá pouze kávový prášek.
Odborníci z Douwe Egberts doporučují, aby baleni kávy bylo vždy po použití opětovně co nejlépe uzavřeno a uchováváno v lednici v dobře zavřené nádobě. Takto vůně a chuť kávy vydrží nejdéle. Pro její maximální zachování se doporučuje spotřebovat otevřené baleni do 3 týdnů.