Výroba kávy
Pro přípravu našich instantních káv používáme nejlepší kávová zrna, optimální způsob pražení a vařením připravíme velké množství čerstvé kávy. Pak extrahujeme částečky kávy a odpaříme zbývající tekutinu za použití speciálního postupu tzv. lyofilizace (odstranění vody vymrazením), kterým výrobek získává vyšší kvalitu a jemnější chuť kávy. Lahodně jemná káva. Na každý den. Vyráběna metodou vymražování (tzv. freeze dry), jež je zárukou lahodně jemné chuti a bohatého aroma.
S praktickým uzavíráním, které uchová aroma. Nyní v novém obalu. Sklenice je opatřena atraktivním průhledným fóliovým obalem.
Instantní káva
Rozpustná káva byla uvedena na trh kolem roku 1950. Šálek instantní kávy lze připravit rychle a snadno bez vaření, neboť toto vše již bylo uděláno ve výrobním závodu. Existuje více jak 60 druhů káv. Pro výrobu kávy jsou nejdůležitější dva druhy - arabika a robusta. Arabika je aromatická káva s menším obsahem kofeinu, zatímco robusta má více kofeinu a má zemitější chuť. Druhy kávy se liší jako původem (horské, nížinaté), tak chutí a vůní zrn.
Instantní káva se na trhu objevila v 50. letech minulého století. Existují dva způsoby její výroby -sušení mražením a rozprašováním. Během procesu sušení mražením se tekutá uvařená káva zmrazí na mínus 40 stupňů, což způsobí, že se voda v kávovém koncentrátu přemění na krystaly. Ty se pak sublimaci odstraní a rozpustná káva ve formě pevných suchých krystalů zůstává. Druhou metodou se koncentrovaná káva rozprašuje do horkého vzduchu, který vysuší vodu z koncentrátu a zanechá pouze kávový prášek.
Jemnost mletí kávy významně ovlivňuje kvalitu a chuť nápoje. Je důležité používat správnou jemnost směsi pro jednotlivé druhy přípravy kávy. Kvalita kávy závisí na jejím vylouhování, které je určováno jemností směsi, poměrem kávy a vody a délkou doby, po níž je káva v kontaktu s vodou. Obecně platí, čím kratší je proces vaření (přípravy) kávy, tím jemněji musí být káva namleta. Např. pro přístroje připravující espresso je nutno mít velmi jemnou kávu. neboť šálek této kávy je připraven během 20 sekund.
Skladování
Odbornici z Douwe Egberts doporučují, aby balení kávy bylo vždy po použití opětovně co nejlépe uzavřeno a uchováváno v lednici v dobře zavřené nádobě. Takto vůně a chuť kávy vydrží nejdéle. Pro její maximální zachování se doporučuje spotřebovat otevřené balení do 3 týdnů.