Výroba
Jedná se o zelený čaj s vysokým obsahem gama-aminobutyrické kyseliny (zkratka GABA), je vyroben z vysoce kvalitních čerstvých čajových lístků, které procházejí procesem anareobní úpravy sterilizace, svinutí a sušení, čímž se tento čaj stává zcela novým typem výrobku, který má dvacetkrát větší obsah GABA než obyčejný zelený čaj a navíc, tento čaj se během výrobního procesu nesetká s žádnými chemickými reakcemi.
Účinky
Gama-aminobutyrická kyselina je bezproteinová aminokyselina, která má mnoho různých účinků, například dokáže snižovat krevní tlak, zabránit křečím, dysforii či arytmii a reguluje tvorbu hormonů. Vezmeme-li ji jako medikament, lze ji použít k zlepšení krevního oběhu v mozku, zvýšení okysličení, ke zlepšení metabolismu mozkových buněk, nebo také může pomoci při léčbě následků mozkové mrtvice, následků zranění hlavy či ateromu cerebrálních artérií, jako jsou bolesti hlavy, hučení v uších či stavy zmatenosti.
Dnes je jasné, že využití těchto zdraví prospívajících funkcí čaje s vysokým obsahem gama-aminobutyrické kyseliny ve farmakologii je především důležité pro snížení krevního tlaku, snížení cholesterolu a rozkládání alkoholu v krevním oběhu.
Dávkování
5-7g čaje zalijeme 70-80°C teplou převařenou vodou. Po 10-15 vteřinách louhování můžeme čaj přelít do šálků. Toto množství čaje vystačí pro přípravu 5-7 nálevů s tím, že dobu louhování prodlužujeme u každého následujícího nálevu podle chuti.