QI0 obsažený v čaji zvyšuje antioxidační účinek zeleného čaje. Působí jako ochranný faktor zpomalující proces stárnutí a zvyšující odolnost organizmu.
Dávkování
Dle potřeby.
Účinné látky
O zeleném čaji
Zelený čaj chutná horčeji než čaj černý. To je způsobeno tím, že třísloviny, které jsou za hořkost odpovědny, jsou v černém čaji vázány a do nálevu se uvolňují pouze částečně. U zeleného čaje je tomu přesně naopak a třísloviny jsou pak v hotovém čaji mnohem koncentrovanější. Právě třísloviny však zpomalují proces stárnutí buněk. I v tomto se projevuje pozitivní vliv zeleného čaje na lidské zdraví a jeho přednost před čajem černým. Pokud shrneme pozitivní účinky zeleného čaje na lidské zdraví, dostaneme následující výčet: Neutralizuje škodlivé vlivy záření. Lidé, kteří tráví hodně času před televizní obrazovkou, by jej měli pít pravidelně.
Zelený čaj obsahuje také látky, které upravují vysoký krevní tlak, zabraňuji kornatění tepen a odbourávají cholesteroly krvi. Osvěžuje tělo i duši. Tein obsažený v čaji podporuje činnost centrální nervové soustavy. Působí mírně a dlouhodobě. Kofein v kávě (stejné chemické složení jako tein) rozpumpuje srdce, jeho účinek je prudký, ale krátký.
Oddaluje stárnutí. V čaji obsažený vitamín E zpomaluje degeneraci buněk, tedy i stárnutí. Flavanoly zabraňují rozmnožování strůjců nejrůznějších chorob, vitamín C vyzbrojuje dodatečně buňky proti útočníkovi, vitamín A a karoten chrání ještě navíc tělní sliznice. Fluor brání vzniku zubního kazu. Významné preventivní účinky se projevují především u mladších lidí.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.