KARDISAL je vařená jódovaná jedlá sůl se sníženým množstvím chloridu sodného o 40%, což je již nezanedbatelná změna ve prospěch Vašeho zdraví.
Používání KARDISALU místo běžné kuchyňské soli Vám zajistí snížení denní dávky chloridu sodného o 40 % bez znatelné chuťové změny ochucovaných jídel a potravin. V ekvivalentu s Vaší denní dávkou běžné kuchyňské soli to znamená, jako byste snížili hmotnostně užívání.
Doporučuje se pro běžné používání při redukčních dietách, při zvýšené fyzické námaze, pro lidi, kteří potřebují omezit příjem sodíku ze zdravotních důvodů (vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění, diabetes, problémy se zvýšeným zadržováním vody). Draslík podporuje svalovou, nervovou a srdeční činnost, spolu se sodíkem udržuje rovnováhu tekutin v organizmu a napomáhá zlepšovat činnost ledvin. Na základě současných poznatků má užívání KARDISALU preventivní účinek před vznikem kardiovaskulárních onemocnění.
Doporučená denní spotřeba je max. 10 gramů.
Složení
Vařená jedlá sůl min. 60%, chlorid draselný max. 40% a jodičnan draselný 33 - 58 mg/kg, protihrudkující látka E536 max. 15mg/kg.