Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny (např. kyselina olejová a kyselina linoleová), na vitaminy B1, B2, na kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo a fosfor.
Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku, hořčík se zapojuje do množství metabolických procesů, ale především do přenosu nervových impulsů. Jeho nedostatek zapříčiňuje nervozitu a podrážděnost, dokonce křeče a záchvaty.
Složení: Kešu (67%), glukózový sirup, cukr, med (5%).
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2 479 kJ/593 kcal. Bílkoviny: 17,5 g. Sacharidy: 34,0 g. Tuky: 43,0 g
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Alergeny: Kešu
Legislativní zařazení: Nečokoládové cukrovinky