Užití
Čajová houba Kombucha je královna mezi léčivými čaji. Je to zázračná chemická továrna, kvašením vyrábí z obyčejného čaje zdravý a velmi chutný nápoj, který účinně působí na naše zdraví. Napomáhá k léčbě civilizačních chorob a to i takové, se kterými si dnešní lékařská věda neví rady. Naše těla jsou zanesena toxickými látkami a právě kombucha je umí odstranit. Naše buňky degenerují a právě kombucha je umí regenerovat, našim tělům chybí vitalita a kombucha nám ji dává. Čím dál víc ztrácíme imunitu, kombucha ji účinně podporuje, doplňuje vzácné látky a vitamíny, atd.
Kombucha je symbióza kvasinkových a bakteriálních kultur a produkuje tyto látky - kyselinu glukurónovou, glukonovou, vitamíny B1, B2, B3, B6, B12, a C, L kyselinu mléčnou, kyselinu usninovou, Šťavelovou, octovou, alkohol, oxid uhlIčitý a další složky.
Dávkování
Nápoj pijeme vždy ráno, alespoň 2 dcl nalačno, po každém jídle a dále podle chuti. Nápoj se také s úspěchem používá pro snižování nadváhy, pije se jak chlazený tak i ohřátý. Nápoj obsahuje jen malé procento alkoholu a je proto vhodný i pro děti.