Vhodné pro přímou spotřebu i jako příloha, nahrazují pečivo lidem trpícím celiakií. Výrobky z kukuřice jsou vhodné pro děti i dospělé, kterým záleží na zdravém způsobu výživy. Jsou vhodné také při redukčních dietách, protože jejich optimální obsah uhlohydrátů napomáhá spalování přebytečných tuků.
Příznaky celiakie:
U batolat:
neprospívá na váze, zvětšené bříško, nervozita, svalová slabost, zácpa, nedostatek železa, chudokrevnost.
U školáků:
nevysvětlitelná porucha růstu, ztráty naváže, opakující se nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, izolovaný deficit IgA.
U dospělých:
nevysvětlitelná ztráta na váze (u žen hlavně po porodu), nevysvětlitelné pravidelně se opakující nebo stále trvající bolesti břicha, průjem, zácpa, chudokrevnost z nedostatku železa, kyseliny listové, vitamínu B12, hypoplazie zubní skloviny, opakované aftozní stomatitidy, alopecie, nejasné zvýšení jaterních enzymů, neplodnost mužů a žen, nejasná příčina osteopenie, atropatie, únavového syndromu, vaskulitidy, mikroskopické kolitidy, dráždivého tračníku, polyneuropatie, ataxie, myopatie, epilepsie s nálezem na CT nebo NMR, izolovaný deficit Iga.
Celiakie souvisí s nesnášenlivostí lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevnosti či postižením jater. V zemi touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.
Složení:
Kukuřičná krupice,rostlinný olej. Jsou vyrobeny z čistě přírodních surovin, přírodních barviv i aromát a neobsahují GMO suroviny.