Vyrobeno bez použití přidaného tuku, tyto křupky jsou vynikající náhradou klasických pochoutek. Neobsahují lepek, a jsou proto vhodné i pro malé děti.
Užití
Jako náhrada za piškoty, pečivo, pochutiny. Křupka se velice rychle rozpouští v ústech a proto se často používá i jako přírodní doplněk stravy kojenců. Dětem opravdu chutnají a dobře se na nich učí jíst pevnou stravu. Můžete je podávat s mlékem a pod.
Dávkování
Dávkování není omezeno, konzumujte dle chuti.
Kontraindikace
Nekonzumujte při známé přecitlivělosti na některou složku produktu.
Fakta
Kukuřice pěstovaná podle zásad ekologického zemědělství není hnojena syntetickými hnojivy, ošetřena pesticidy ani geneticky modifikována. (GMO)
Křupky vyrobené z kukuřičné krupice původně jen určené pro lidi s onemocněním celiakii ( lidé dodržující bezlepkovou dietu). Dnes jsou dostupné také v prodejnách zdravé výživy a podobných obchodech v různých příchutích.
Složení
Kukuřičná krupice 80% Jáhly 20%,voda. Bez barviv.
Příznaky
Celiakie souvisí s nesnášenlivostí lepku, což je bílkovina ve vrchní části obilných zrn. U lidí geneticky zatížených vede k nepřiměřené reakci imunitního systému. U dospělých se nemoc projevuje obvykle průjmy, v atypických formách chudokrevností či postižením jater. V zemí touto nemocí trpí zhruba 40.000 lidí, pro něž je jedinou možností léčby dodržovat přísnou bezlepkovou dietu.