Příprava:
Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy,mléčnými výrobky, kakaem apod. Také je možné použít kaši jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.
Skladování a trvanlivost:
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu. Při dodržení skladovacích podmínek je trvanlivost výrobku 12 měsíců od data výroby.
Upozornění:
Bezlepkový výrobek: Obsah lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku
Doplňující informace:
Semena pohanky jsou významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, vápníku, mědi a vitamínů. Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah rutinu, který působí léčivě na celý cévní systém. Rutin má schopnost zpevňovat zeslabenou stěnu cév, upravuje krevní tlak a zmírňuje potíže s křečovými žílami. Účinek rutinu násobí vitamín C. Známý je léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, při zvýšené krvácivosti, žaludečních vředech, střevních nádorech či při silné a déletrvající menstruaci. Dalšími důležitými složkami pohanky je např. vitamín cholin, který regeneruje jaterní buňky a napomáhá odbourávání tuku v játrech a kyselina linoleová, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pohanka navíc obsahuje lehce stravitelnou bílkovinu (s vysokým obsahem podílu lysinu, tryptofanu, argininu a kyseliny asparagové), díky níž je ideální pro bezlepkovou dietu i pro jídelníček diabetiků. Díky svému vyváženému složení je pohanka rovněž ideální pro těhotné ženy i pro detoxikaci celého organismu.