Kvalitní čaj matcha má sytě zelenou barvu a nasládlou jemnou chuť s pouhým náznakem natrpklosti.
Čajový prášek je čistě přírodní a velmi jemně mletý, proto je možné používat ho jako ingredienci do různých nápojů a pokrmů. Neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani přísady. Proti klasickému zelenému čaji je matcha jemnější a má výraznější, krásně zelenou barvu. To je způsobeno mletím na pomalu se otáčejících žulových mlecích kamenech, kde je tření minimální a čajové lístky si zachovávají dostatek chlorofylu.
Díky vysoké koncentraci L-theaninových aminokyselin dodává matcha většině uživatelů příjemnou energetickou vzpruhu trvající 3 až 6 hodin. Dokáže tak spolehlivě nahradit konzumaci kávy, ale je neporovnatelně zdravější. Čaj mletý na žulových kamenech obsahuje nejvyšší koncentraci antioxidantů v porovnání se všemi doposud známými přírodními druhy ovoce a zeleniny
Prášek z čajových lístků Premium Matcha Tea obsahuje řadu účinných látek, které jsou pro lidský organismus přínosem.
- Matcha podporuje spalování,
- po konzumaci čaje bude spalování vašeho těla až 4x rychlejší, proto je čaj často vyhledáván osobami s redukční dietou,
- pozitivní účinek má matcha také na regulaci cholesterolu a cukru v krvi.
Čaj má lahodnou a jemně aromatickou chuť, kterou si můžete vychutnat v různých úpravách. Konzumace čaje posílí vaši imunitu, zlepší vám náladu, podpoří správnou funkci mozku a celkově vám pomůže udržovat zdravý životní styl.
Jak správně čaj připravit
Čaj se dá konzumovat v různých podobách. Klasická příprava čaje vypadá následovně: Dvě až tři lžičky čaje našlehejte s malým množstvím horké vody (cca 75 °C) v misce metličkou na jasně zelenou pěnu. Řídká napěněná kaše po chvilce zhoustne nabobtnáním prášku z maličkých částeček lístků. Vodu následně dolejte do 200 ml. K dostatečnému přísunu antioxidantů postačí denně dvě porce čaje. Pro obměnu chutí můžete do čaje přidat med a limetku nebo zázvor.
Zajímá vás něco navíc
Pěstování čaje Premium Matcha Tea je náročné, ale výsledek v podobě 100% přírodního prášku z čajových lístků je nenahraditelný. Čtyři týdny před každoroční sklizní čaje jsou čajové plantáže zastíněny plachtami, které eliminují až 90 % přirozeného světla. Rostliny pak kompenzují ztrátu světla zvýšením obsahu chlorofylu v listech. Pouze kvalitní ručně sbírané čajové lístky se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Pečlivě usušené listy se šetrně skladují, aby se po celý rok zajistila jejich špičková kvalita. Usušené čajové lístky se namelou na žulových mlecích kamenech. Každý krok výrobního procesu je důkladně kontrolován a konečný produkt musí splňovat přísné německé normy pro bio výrobek.
Výroba čaje Matcha
Výroba tohoto čaje je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Je nejstarší odrůdou zastiňovaných japonských zelených čajů, které se tradičně, již více než 800 let, používají při buddhistických ceremoniích. Dnes se matcha používá mimo jiné také jako surovina do výrobků s příchutí zeleného čaje, včetně zmrzliny, nealkoholických ovocných nápojů, latté nebo čokolád.
U běžných zelených čajů se většinou lístky po vyluhování vyhazují, listy matchy se konzumují našlehané s vodou a tělo tak může čerpat z velkého množství živin, které lístky obsahují.
Pitím čaje Premium Matcha Tea tak dochází k maximálnímu využití jeho účinných látek, antioxidantů, vitaminů, minerálů a vlákniny. Všechny tyto látky působí blahodárně na organismus člověka a pomáhají mu v boji proti civilizačním chorobám. Matcha obsahuje velké množství L-theaninů, jedinečných přírodních aminokyselin, které se vyskytují téměř výlučně v zeleném čaji. Další účinnou látkou vyskytující se v čajovém prášku matcha je teofylin, který má podobné účinky jako kofein. Právě tyto látky konzumované v podobě čaje matcha společně pomáhají udržovat duševní pohodu a svěžest, zároveň však tělu dodávají potřebnou energii a živiny.
Věnujte pozornost
Skladujte v suchu a chladu. Nepodávejte dětem do 4 let. Těhotné a kojící ženy mohou čaj konzumovat pouze v omezeném množství.