Užití
Určeno pro zvláštní výživu osob trpících celiakií. měs s velmi nízkým obsahem lepku. Množství lepku je pravidelně testováno akreditovanou laboratoří a odpovídá platným normám. Směs z kukuřičného škrobu, sójové mouky a dalších surovin, určená k výrobě bezlepkového slaného i sladkého pečiva, a to jak v automatické domácí pekárně, tak v troubě. Směs je vhodná na přípravu veček, bílého chleba, pizzy. Hodí se také k výrobě noků (halušek, specií) a knedlíků i jako zavářka do polévky - není třeba přidávat vejce. S přidáním cukru podle chuti a požadovaného výrobku, je ideální na pečení sladkého pečiva například bábovek, mazanců, vánoček, ovocných chlebíčků, závinů, lineckého pečiva, drobného sladkého vánočního pečiva a perníků. Směs neobsahuje droždí, vejce ani mléko. Trvanlivost 9 měsíců.
Z jednoho balení připravíte 2 ks chleba (500g).
Průměrný obsah živin ve 100 g hotového výrobku podle doporučené receptury na chléb
Energetická hodnota směsi 1575 kJ (376 kcal)
Bílkoviny 6,41 g
Tuky 4,87 g
Sacharidy 75,65 g
Gliadin nižší než 10 mg /100 g sušiny
Složení
Kukuřičný škrob, sójová mouka, sůl, glukóza, guarová mouka, lecitin, kypřidla E 450, E 500