Stručná charakteristika:
Přírodní koncentrát šťávy z černého rybízu pro přípravu 5 litrů černorybízového nápoje. Bez chemické konzervace, umělých aromat a barviv.
Působení/užití:
Sandi koncentrované šťávy slouží zejména k přípravě ovocných šťáv pro domácí použití. Najdou své uplatnění i v kuchyni při přípravě dezertů a studených i horkých ovocných nápojů.
Dávkování:
Doporučujeme ředit Sandi s vodou v poměru 1+6 (1 díl Sandi + 6 dílů vody), tímto způsobem lze získat z jedné láhve Sandi 5 litrů ovocné šťávy.
Černý rybíz je velmi bohatý na vitamín C - obsahuje až 100 mg tohoto vitamínu ve 100 g ovoce. Je v něm rovněž obsažen komplex vitamínů B, K a PP, alkalizující minerální složky, hlavně vápník, draslík, hořčík, a také velmi vzácné stopové prvky - bor a jód. Rybízová šťáva je zvláště hodnotná pro ledviny a proti zánětlivým pochodům v těle. Používá se často k domácí léčbě nachlazení a žaludečních i střevních potíží. Je vhodná i jako kloktadlo při angínách, bolestech v krku a zánětech v ústní dutině a také jako doplňkový prostředek při léčbě revmatismu a artritidy.
Fakta-rady:
Sandi koncentrované šťávy pochází z ekologicky čisté oblasti jižních Čech, kde se rovněž pěstuje většina zpracovaného ovoce. Vyrábí se z čerstvě lisovaných ovocných šťáv odpařením části vody, kterou přirozeně obsahují. Jedná se o speciální proces odpařování při nízkých teplotách, díky němuž si šťáva zachovává svůj přírodní charakter. Sandi koncentrované šťávy jsou obohaceny vitamínem C. Neobsahují chemické konzervační látky, umělá aromata ani umělá barviva. Minimální trvanlivost je 12 měsíců od data výroby.
Složení:
cukr, voda, koncentrovaná šťáva z černého rybízu (25%), přírodní rybízové aroma, antioxidant kys. askorbová.
100g výrobku průměrně obsahuje:
Energetická hodnota 976,4 kJ/229,8 kcal
Bílkoviny 0,11 g
Sacharidy 57 g
Tuky 0,15 g