Účinné látky
Zelený čaj
Jedná se o novou čajovou směs, která rozšiřuje populární řadu japonských čajů SAYONARA, využívající synergických účinků jednotlivých komponentů, kterými jsou: čaj červený, čaj zelený, klanopraška - schizandra, vilcacora, ginkgo, ženšen a přírodní aroma maliny. Hlavním komponentem je v Evropě málo známý čaj červený, který se vyznačuje významnými vlastnostmi, které jsou způsobeny obsaženými látkami. Vysoký obsah selenu, který patří k minerálním látkám tak zvaným oxidantům a vysoký obsah vitamínu E zvyšují množství imunitních buněk v těle. Dalšími důležitými látkami jsou epigalokatechingalát EGCG, vápník, hořčík a kofein, to jsou látky, které posilují imunitní systém, pomáhají spalovat tuky, ochraňují buňky proti nekontrolovanému bujení, napomáhá léčit cukrovku, snižují hladinu Škodlivého cholesterolu, detoxikují naše tělo, upravují krevní tlak, působí proti zánětům, zvyšují peristaltiku střev, urychlují metabolismus apod.
V čem spočívá síla zeleného čaje? Zelený čaj, který během zpracování neprodělal proces fer-mentace, si ponechal nejen svoji přirozenou barvu a původní obsah účinných látek, ale hlavně onu velmi důležitou látku nazvanou epigalokatechingalát, EGCG, ve vědeckých studiích označovanou jako vhodný prostředek při posilování koncentrace a duševní výkonnosti, má povzbuzující účinky, působí blahodárně na trávicí trakt, je silný antioxidant, přispívá k redukci tělesného tuku, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu, snižuje nebezpečí infarktu, prospívá při cukrovce, ochraňuje chrup, zabraňuje šíření virů, působí blahodárně pň léčbě křečových žil a hemeroidů, udržuje zdraví srdce, ochraňuje buňky od nežádoucího bujení, atd. Zelený čaj obsahuje dále mnoho důležitých minerálů, mangan, draslík, zinek a vápník, další látky jako katechiny, aminokyseliny, vitamíny, sacharidy, dále kofein, který přispívá k větší psychické výkonnosti a ke spalování tuků, atd.
Jednou velkou předností japonské čajové směsi SAYONARA je její příprava. Dodává se totiž v prášku, jako mletá káva a její příprava je naprosto stejná, stačí jen zalit horkou vodou ca 90°C - ne vařící, usazenina se však nemusí vylít, je vhodné ji ještě jednou zalít horkou vodou. Tento "druhák" je oblíbenu milovníků čajů, neobsahuje už žádný kofein a má výbornou chuť.
Asi polovinu čajové lžičky zalijeme horkou vodou, zamícháme, necháme ustát a pijeme ihned, jakmile je teplota vyhovující.
Denně je vhodné vypít alespoň tři hrnky, větší množství není na závadu, spíše naopak, ne však při zahájení ozdravné čisticí kúry.