Japonský zelený čaj SHIZUOKA TEA - Nový způsob péče o zdraví
Poprvé v České republice mají zákazníci možnost ochutnat nejlepší Japonský zelený čaj – Shizuoka Tea. Čaj třetího tisíciletí.
Tento unikátní čaj pochází z proslulé prefektury Shizuoka, nejzelenější prefektury Japonska v panenské přírodě mezi posvátnou horu Fuji na straně jedné a Tichým oceánem na straně druhé. Světově uznávanou se stala právě díky pěstování nejkvalitnějšího zeleného čaje, který Vám nyní nabízíme. Kvalitu čaje navíc zaručuje ruční sběr, přísná selekce jen mladých světlezelených lístků a balení do speciálních vakuovaných obalů ihned po zpracování.
Zelený čaj a jeho účinky na zdraví
Příznivé účinky zeleného čaje na zdraví jsou známy již odpradávna, přičemž velmi vysoká kvalita čaje a četnost pití tyto účinky výrazně posiluje. Japonci jsou považováni za nejzdravější národ na této planetě. Vědci zjistili, že Japonci trpí v porovnání se světem daleko méně civilizačními chorobami jako jsou například obezita, cukrovka a v neposlední řadě rakovina. Je to dáno jejich zdravým životním stylem, jehož nedílnou součástí je právě zelený čaj, který obsahuje na rozdíl od čaje černého mnoho účinných látek. Mezi něž patří mimo jiné tzv. katechiny, které posilují imunitní systém, působí blahodárně na centrální nervovou soustavu, snižují krevní tlak, mají omlazující účinky a průkazně podporují hubnutí.
Cholesterol a hubnutí
Japonští vědci tvrdí, že pokud člověk vypije denně 5 šálků zeleného čaje, spálí 70-80 kalorií. Zelený čaj pomáhá tělu využívat tuk jako zdroj energie, čímž zabraňuje jeho ukládání do tukových polštářů. Špatný cholesterol (LDL) a jeho negativní účinky jsou redukovány snižováním triglyceridů a dobrý - zdraví prospěšný cholesterol (HDL) je díky zelenému čaji produkován ve větší míře. Zelený čaj zvyšuje oxidaci tuků a podporuje metabolismus, což s sebou přináší příznivé účinky na hubnutí.
Rakovina
Antioxidanty obsažené v zeleném čaji účinně brání zhoubnému účinku volných radikálů na buňky. Jde tak o účinnou prevenci proti mnoha chorobám, především takzvaným civilizačním. Výzkumy prokázaly velice slibný vliv užívání zeleného čaje na prevenci nemocí jako jsou rakovina jícnu, žaludku, prsu, slinivky, střev a prostaty. Ale také na snížení množství výskytu kožních nádorů vyvolaných ultrafialovým zářením. Zajímavé je prokazatelně prospěšné působení zeleného čaje proti vzniku metastáz. Existuje celá řada klinických posudků a vědeckých studií zabývajících se celosvětovou hrozbou jménem rakovina, které popisují schopnost zeleného čaje měnit strukturu a povahu bílkovin v nádorových buňkách a tím výrazně omezit rakovinotvorné bujení v organizmu.
Zelený čaj = přírodní antioxidant
Zelený čaj je též ideální jako prevence cévních onemocnění včetně infarktu myokardu, příznivě působí při léčbě cukrovky, blahodárně ovlivňuje léčbu nemocí jako jsou roztroušená skleróza, Alzheimerova a Parkinsonova choroba. Upravuje krevní tlak, má antibiotický účinek a napomáhá předcházet poruchám paměti.
Díky svému výraznému aroma může být také prostředkem pro navození příjemné atmosféry, relaxaci a uvolnění těla i duše.
Přinášíme na náš trh japonské výrobky nejvyšší kvality, které si kromě Japonců samotných oblíbily miliony lidí po celém světě.
Stimulující účinek tohoto nápoje harmonizuje dvě zdánlivě protikladné věci – bystří vědomí a uvolňuje napětí.
John Blofeld
Složení: Jemně rozemleté lístečky japonského zeleného čaje
Příprava: Do čajové konvičky vložíme 1 sáček čaje (pro 3-4 osoby) a zalijeme 1 litrem horké vody, kterou po uvaření necháme cca 15 min vychladnout (na teplotu 60ºC) a necháme vylouhovat dle chuti (doporučená doba louhování je 2-3 minuty).
Dávkování: Nejlépe po každém jídle, alespoň 3x denně
Balení: 100g (20x 5g) – až 160 šálků