Minimální trvanlivost do data uvedeného na přídavné etiketě.
Hmotnost : 500 g ( - 3 % )
Složení : bezlepková směs ( pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka LP 20,dextroza,guarová mouka E 412 zahušťovadlo,emulgátor lecitin,kyselina citrónová E 330,kyselina askorbová E 300), jablečná vláknina,sůl s jodem.
100 g výrobku průměrně obsahuje : energetická hodnota 1 350 kJ ( 322 kcal ), bílkoviny 3,11 g, sacharidy 72,7 g, tuky 1,64 g
Obsah gliadinu je 2,36 mg / 100 g sušiny
Přibaleno 10 g instantního droždí.
Návod k přípravě tmavého chleba bezlepkového
V přístroji Backmeister - 450-480 ml studené vody,500 g směsi a 10g droždí (přiložený balíček ) nasypat do mísící nádoby, nastavit program ¨Schnell ¨a spustit dle návodu.
Chléb je upečený za 160 minut.
Klasická příprava - 400-450 ml studené vody,500 g směsi a 10 g droždí ( přiložený balíček) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut dohladka. Těsto nechat 20 minut kynout ,pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy a nechat kynout v teple cca 1 hodinu.Pečeme při teplotě 200 °C 60- 70 minut.