Návod k přípravě
V nádobě šleháme 4 bílky se špetkou soli. Postupně přidáme za stálého šlehání 2 polévkové lžíce cukru krupice a vyšleháme pevný sníh. Při nižší rychlosti postupně zašleháme 4 žloutky a 150 g směsi na bezlepkovou bábovku. Nakonec vmícháme 100 ml oleje. Do olejem vymazané a bezlepkovou strouhankou vysypané formy nalijeme těsto. Pečeme při teplotě 160 -170 °C po dobu 30 - 45 minut.
Těsto je vhodné i pro dortové korpusy, roládové pláty, piškoty. Přidáním dalších surovin, např. mletého máku, ořechů, kakaa lze připravit sortiment chutných bezlepkových výrobků.
Složení
bezlepkové směs (pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka, dextroza, zahušťovadlo guarová mouka E 412, emulgátor sojový lecitin E322, kyselina citrónová E330, látka zlepšující mouku kyselina askorbová E300), cukr, aroma.
Potřebujete ještě vejce, cukr, olej a bezlepkovou strouhanku.