Tea of Life Dárková kolekce dvanácti pyramidek bílého čaje se čtyřmi příchutěmi - bílý čaj s citrusy, bílý čaj s jasmínem, bílý čaj s levandulí a bílý čaj s borůvkou.
Účinné látky
Přírodní flavonoidy
Jedná se o 100% ochucený přírodní bílý ceylonský Čaj balený na Srí Lance. Tea of Life Bílý čaj nemá jen lehkou, jemnou a lahodnou chuť, ale je také nesmírně prospěšný lidskému zdraví, protože obsahuje účinné přírodní antioxidanty. Příznivě působí při zánětech sliznice dutiny ústní, nadváze, vysokém krevním tlaku, ischemické srdeční chorobě, snižuje hladinu cholesterolu, rozšiřuje cévy. Vyznačuje se silnějším povzbuzujícím účinkem než čaj černý a oproti černému čaji má mnohem méně kofeinu a taninů. Obsahuje látky, které účinně bráni tvorbě zubního kazu (může způsobit nežádoucí zabarvení zubů), je účinný při onemocnění dásní, zpomaluje růst bakterií typu streptococcus mutans, prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi, přispívá k ochraně organismu před zhoubnými nádory, přispívá i ke sníženi tělesné váhy, posiluje krevní stěny, snižuje cukrv krvi.
Příprava:
Do šálku vložte jeden čajový sáček, přelijte horkou vodou a nechte luhovat 1 - 2 minuty podle požadované síly nápoje.
Bílý čaj představuje ten nejjemnější a nejznamenitější druh čaje. Dříve byl tak vzácný a výjimečný. Že jej směli popíjet jen čínští císaři. Dnes jeho přednosti postupně objevuje i západní svět a bílý čaj pomalu dohání v oblibě čaje zelené. Příčinou je jednak jeho jemná, lahodná chuť a současně blahodárné účinky, které má na náš organismus.
Jedná se o druh čaje, který se získává zpracováním prvních, ještě nerozvinutých čajových lístku rostliny Camellia sinensis. Křehké lístečky se mohou sbírat pouze během krátkého období v roce. Když začne období dešťů, čajové pupeny se rozevřou do lístků a přicházejí o jemnou, svěží a jedinečnou chuť bílého čaje. Mladé čajové lístky maji hebké stříbřitě-bílé chloupky, podle nichž dostal bílý čaj své jméno.
Bílý čaj nemá jen jemnou a vyhledávanou chuť, ale je také nesmírně prospěšný lidskému zdraví, protože obsahuje účinné přírodní antioxidanty a jeho pomoc se uplatní i při redukci hmotnosti.
Jeho pěstování je velice náročné a specifické. Křehké čajové lístečky se sbírají ručně vždy na začátku vegetačního období (konec března až začátek dubna) a jejich výběru se věnuje velká pozornost. K výrobě bílého čaje slouží u některých druhů pouze mladé pupeny čajovníku pokryté jemným chmýřím (např. Yin Zhen), u jiných pupeny a nejmladší rozvinuté lístky (např. Bai Mu Dan).
Po sběru se čajové lístky nijak nezpracovávají. Nejdříve se nechají zavadnout, poté se suší na slunci. Bílý čaj se nepraží ani neoxiduje, a proto si uchovává jemné složení a jedinečnou chuť. Nakonec se čajové lístky třídí podle velikosti.
Čajové lístky pocházejí z množství čajových odrůd, z nichž nejznámější jsou Da Bai (Velká bílá), Xiao Bai (Malá bilá), Narcissus a Chaicha keře. Vzhledem k různým standardům sbírání a třídění se bílé čaje dělí do několika kvalitativních stupňů.
Nálev z bilého čaje je světlý a vyniká lahodnou chutí - znalci jej považují za opravdovou delikatesu mezi čaji.