Tea of Life White Tea Bílý čaj představuje nejjemnější a nejznamenítější druh čaje. Má jemnou, lahodná chuť a blahodárné účinky na náš organismus. Získává se zpracováním prvních, ještě nerozvinutých čajových lístků rostliny Camellia sínensis.
Užití
Bílý Čaj představuje ten nejjemnější a nejznamenítější druh čaje. Má jemnou, lahodná chuť a současně blahodárné účinky na náš organismus díky účinným přírodním antioxidantům. Jedná se o druh čaje, který se získává zpracováním prvníchještě nerozvinutých čajových lístků rostliny Camellia sinensis. Křehké lístečky se mohou sbírat pouze během krátkého období v roce. Když začne období deštu, čajové pupeny se rozevřou do lístku a přicházejí o jemnou, svěží a jedinečnou chuť bilého čaje. Mladé čajové lístky mají hebké stfíbřitě-bílé chloupky, podle nichž dostal bílý čaj své jméno.
Příprava
Horký Čaj - do šálku vtožte jeden čajový sáček, přelijte horkou vodou a nechte luhovat 1 - 2 minuty podle požadované síly nápoje.
Ledový čaj - 8 čajových sáčků nechte luhovat stejně jako v případě horkého čaje, nalitím vyluhovaného nápoje do nádoby s ledem získáte osvěžující ledový čaj
Dávkování
Dle chuti.
Fakta
Jedná se o 100% přírodní bílý ceylonský Čaj balený na Srí Laňce.
Bílý čaj představuje ten nejjemnější a nejznamenítější druh čaje. Dříve byl tak vzácný a vyjimečný;žejej směli popíjet jen čínští císaři. Dnes jeho přednosti postupně objevuje i západní svět a bily čaj pomalu dohání v oblibě čaje zelené.
Bílý Čaj pochází z Cíny, jeho historie sahá více než 1200 let zpět do minulosti. Velké oblibě se těšil pro svojivzácnost a výjimečnou kvalitu zejména zavlády cisařeHuj-čongaz dynastie Song (960-1279 n.l.) Po dlouhá staletí byl považován pouzeza nápoj císařů. V důsledkutéto tradice
Jeho pěstování je velice náročné a specifické. Křehké Čajové lístečky se sbírají ručně vždy na začátku vegetačního obdobi (konec března až začátek dubna) a jejich výběru se věnuje vefká pozornost. K výrobě bílého Čaje slouží u některých druhů pouze mladé pupeny čajovníku pokryté jemným chmýřím, u jiných pupeny a nejmladší rozvinuté lístky Po sběru se čajové lístky nijak nezpracovávají. Nejdříve se nechají zavadnout, poté se suší na slunci Bílý čaj se nepraží ani neoxiduje. a proto si uchovává jemné složeni ajedinečnou chuť Nakonec se čajové lístky třídí podle velikosti. Nálev z bilého čaje je světlý a vyniká lahodnou chutí - znalci jej považuji za opravdovou delikatesu mezi čaji.
Složení
100% čistý bílý ceylonský čaj.