Příprava čaje
Používejte jen známé značky čaje. Jsou zaručeně vyrobeny z vysoce kvalitních druhů čaje. Pokud je to možné, používejte svou domácí vodu z vodovodu, protože znáte její chuť a vnímáte ji jako neutrální. Jinak používejte neperlivou vodu (bez bublinek) s pokud možno minimální vlastni příchutí. Černý čaj se zásadně zalévá vroucí vodou. Silně chlórovanou vodu nechte 2-3 minuty projít varem, aby se mohl usadit vápník a uniknout chlór. Nevařte však vodu příliš dlouho. Čajovou konvici vypláchněte horkou vodou a předehřejte.
Čaj chutná lépe, když je připraven silný. Proto dejte do konvice raději o jeden sáček nebo čajovou lžičku více. Čaj podávejte s cukrem nebo kandysem a mlékem nebo smetanou (ne krabicové mléko) a dle chuti také s citronem. Čaj se musí nechat vylouhovat. Jak dlouho, záleží na tom, jaký čaj nám chutná - zpravidla asi 4 minuty. Má-li mít čaj povzbuzující a osvěžující účinky, použijte raději větší množství čaje a nechte jej vyluhovat jen cca 2-3 minuty. Má-li mít čaj uklidňující a uvolňující účinky, nechte jej louhovat o něco déle, ale nevíce než 5 minut.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.