Účinné látky
Antioxidanty
Zelený čaj se stal velmi oblíbeným nápojem díky obsahu antioxidantů, které v sobě zelený čaj od přírody obsahuje a chrání organizmus proti volným radikálům.
Do šálku (200 ml) vložte 1 čajový sáček, zalijte vroucí vodou a ponechte 2-3 minuty vyluhovat.
Na jeden šálek zeleného čaje stačí v průměru o něco menší množství čaje, než je tomu u čaje černého.
Rozlišujeme tři tradiční způsoby přípravy:
Varianta 1: Čaj zalijeme vroucí vodou. Po 5 minutách je nápoj nejvydatnější.
Varianta 2: Vodu uvedeme do varu, necháme vychladnout na cca 60 °C. Potom čaj zalijeme a necháme cca 3 minuty vyluhovat.
Varianta 3: Vodu přivedeme do varu, čaj krátce přelijeme a první várku vylijeme. Potom Čaj zalijeme podruhé a necháme 2-3 minuty vyluhovat.
Pomocí těchto odlišných postupů lze regulovat obsah tříslovin.
Čaj je velmi citlivý přírodní produkt. Musí být skladován v chladu a suchu. Dbejte nato, aby čaj byl po použití opět dobře uzavřen v neprodyšné plechové krabici nebo ve skleněné nádobě chráněné před světlem, aby neztratil své jemné aroma.
Složeni
Zelený čaj (91 %), aroma pomeranče (7%), listy ginka (2%).