Panenský kokosový olej se připravuje z kokosu, plodu rostliny kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera). Má neobyčejné vlastnosti, za které vděčí především obzvláště šetrnému způsobu zpracování a způsobu pěstování kokosových palem v oblasti Pacifiku na ostrovech Filipín.
Olej je lisovaný za studena, neparfémovaný, nedehydrovaný, neobsahuje cholesterol. Hodí se na vaření - smažení i pečení. Je lehce stravitelný, bohatý na mastné kyseliny, hydratuje a zjemňuje suchou pokožku a vytváří na ní ochrannou vrstvu, zklidňuje jemnou a citlivou pokožku, používá se na ošetření suchých a poškozených vlasů, kterým dodává lesk a novou vitalitu, je vhodný jako masážní olej.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 898 kcal / 3753 kJ; Sacharidy: 0,0 g; Bílkoviny: 0,2 g; Tuky: 99,8 g
Bod tání se pohybuje mezi 23 - 26°C. Kokosový olej je v tuhém skupenství v okamžiku kdy okolní teplota dosáhne cca 23°C, začne být tekutý. Po schladnutí opět tuhne.
Země původu: Filipíny.