Typ Kapha má sklony k většině civilizačních chorob, mezi kterými vévodí hlavně obezita, cukrovka, nebo vysoký krevní tlak. Kapha ale velmi často trpí i špatným trávením, rýmami, nebo zanesenými dutinami, tyto nemoci u ní často mívají vleklý charakter.
Pro Kaphu jsou nejvhodnější slunečnicová a dýňová semínka, která jsou hlavní součástí Wolfberry Kapha směsi. Ve slunečnicových semínkách je více než 23 % kyseliny linolové, která se řadí mezi omega - 6 mastné kyseliny a v těle se zapojuje do mnoha metabolických procesů.
Další z obsažených látek v této směsi Kapha je koriandr. Toto koření nejen že dodává příjemnou vůni a chuť, ale například podporuje normální činnost kardiovaskulárního a imunitního systému a působí jako antioxidant. Muškátový oříšek napomáhá nejen při trávení, ale přispívá k normálnímu stavu svalů a kloubů. Kumín, který je známý také pod názvem římský kmín, dodává směsi spolu s chilli a pepřem poměrně ostrou a pikantní chuť. Stejně jako muškátový oříšek s koriandrem ale napomáhá trávení, což je pro Kapha typ důležitá schopnost. Nezbytnou součástí Wolfberry Kapha je i černá sůl neboli Kala Namak. Právě ta je podle ajurvédských lékařů nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi.
Složení směsi
slunečnicové semínko, dýňové semínko, koriandr, kumín, pepř, muškátový oříšek, chili, černá sůl, slunečnicový olej.
Nutriční hodnoty: Energie: 2842kJ / 687 kcal; Bílkoviny: 24.5 g; Sacharidy: 9.5 g; Tuky: 61.2 g; Vlhkost: 0.9 g
Vyrobeno: Česká republika.