Typ Kapha má sklony k většině civilizačních chorob, mezi kterými vévodí hlavně obezita, cukrovka, nebo vysoký krevní tlak. Kapha ale velmi často trpí i špatným trávením, rýmami, nebo zanesenými dutinami, tyto nemoci u ní mívají často vleklý charakter.
Pro Kaphu jsou nejvhodnější slunečnicová a dýňová semínka, která jsou hlavní součásti Wolfberry Kapha směsi. Ve slunečnicových semínkách je více než 23 % kyseliny linolové, která se řadí mezi omega - 6 mastné kyseliny a v těle se zapojuje do mnoha metabolických procesů.
Další z obsažených látek ve směsi Kapha jsou semínka rostliny Nigella sativa, kterým se někdy říká černý kmín, divoká cibule, nebo černucha. Semínka mají příjemnou chuť, která je mírně ostrá a malinko připomíná cibuli smíchanou s pepřem a mákem. Kalondží prokazatelně napomáhá k udržení normální hladiny cukru v krvi. Obsažená kurkuma s pepřem pro změnu působí antioxidačně, podporuje normální trávení, jaterní činnost a jaterní lipidy nebo normální stav pokožky. To jsou všechno problémy, se kterými typ Kapha velmi často potýká. Nezbytnou součástí Wolfberry Kapha je i černá sůl neboli Kala Namak. Právě ta je podle ajurvédských lékařů nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto je černá sůl doporučována lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Složení směsi
slunečnicové semínko, dýňové semínko, pepř, kurkuma, kalondží, chilli, černá sůl, slunečnicový olej.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 2777kJ / 671 kcal; Bílkoviny: 27.2 g; Sacharidy: 8.8 g; Tuky: 58.5 g; Vlhkost: 1.2 g
Doporučujeme
Wolfberry BIO pražená semínka Kapha jsou výbornou pochoutkou k přímé konzumaci, ale i vynikajícím doplňkem různých salátů, nebo kulinářských experimentů, kterým dodají neuvěřitelný šmrnc a díky chilli i pikantnost.
Vyrobeno: Česká republika.