Keříky černého rybízu patří v našich klimatických podmínkách k nejčastěji pěstovanému ovoci, které najdeme skoro na každé zahradě. Ač by se mohlo zdát, že to jsou obyčejné bobule, jejich účinek na organismus je neobyčejný.
Černý rybíz
- napomáhá normální funkci dýchacího systému,
- ovlivňuje chuť k jídlu a tím napomáhá kontrole tělesné hmotnosti,
- působí antioxidačně.
Slupky a jadérka černého rybízu obsahují resveratrol, což je přírodní antioxidant. Snadno se v těle absorbuje a vykazuje celou řadu pozitivních účinků na organismus. Rostliny, které obsahují tuto látku, byly od pradávna využívány v tradiční japonské lidové medicíně Kojo-kon k léčbě spálenin a opařenin, zánětlivých onemocnění, kašle – včetně dávivého, aterosklerózy a při poruchách metabolismu tuků.
Wolfberry černý rybíz je vyroben z nejkvalitnějších bobulí čerstvého černého rybízu (Ribes nigrum), které jsou pěstované bez genetické modifikace. Zralé čerstvé plody se sesbírají, protřídí na ty nejlepší, umyjí, rychle zmrazí, poté se k nim přidá jablečný koncentrát a suší se na nekonečném pásu. Velmi malé množství slunečnicového oleje se používá pro lepší sypkost plodů. K produktu nejsou přidávány žádné jiné přísady a to ať konzervační, aromatické nebo barvící.
Černý rybíz má osvěžující chuť a dá se konzumovat přímo. Můžete si ho přidat ale i do jogurtů, müsli, ovocných a mléčných nápojů, nebo do zákusků. Díky své krásné barvě neuvěřitelně obarví sladké nádivky, krémy a koktejly.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1484 KJ / 350 kcal; Bílkoviny: 1.1 g; Sacharidy: 79 g – z toho cukry 69 g; Tuky: 1.6 g – z toho nasycené 0.6 g; Vláknina: 8 g; Sodík: 0.014 g; Vlhkost: 10-16%
Složení
Černý rybíz: 83%; jablečný koncentrát: 16%; slunečnicový olej: max 1%
Země původu: Polsko.