Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, říkaly ghí přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo.
Výroba a složení
Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých BIO farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.
Nutriční hodnoty: Energie: 883 kcal / 3700 kJ; Tuky: 99.9g - z toho 67.4g nasycené mastné kyseliny; Bílkoviny: 0.8g; Sacharidy: 0.1g - z toho cukry 0.1g; Sůl: 0g
Minimální trvanlivost: V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.
Doporučené využití
V kuchyni všude tam, kde se používá běžné máslo.
Země původu: Česká republika.