Jako koření a léčivý prostředek je hořčice známá už od časů Hippokrata, který z hořčice dělal speciální pastu, kterou přikládal na bolavé klouby.
Složení produktu
V hořčičném semínku se nachází celá řada vitamínů, enzymů a dalších látek. Obsahují například niacin, thiamin, riboflavin, selen, mangan, hořčík a fosfor, nebo tryptofan. Semínka se výborně hodí ke klíčení. V jejich výhoncích se, stejně jako stejně jako v jiných klíčcích, zvyšuje podíl vitaminů, složité sacharidy se přeměňují na jednodušší cukry, proteiny se štěpí na jednotlivé aminokyseliny a navíc se během nakličování vytvářejí enzymy.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 2126kJ / 508 kcal; Sacharidy: 28.1 g; Bílkoviny: 26 g; Tuky: 36.2 g; Vláknina: 12.2 g; Vápník: 521 mg; Draslík: 682 mg; Fosfor: 841 mg; Hořčík: 298 mg.
Doporčujeme následující přípravu
V indické kuchyni dělají s hořčičnými semínky doslova divy, takže je například smaží v ghí tak dlouho, dokud nezačnou pukat. V tom okamžiku začnou semínka produkovat ořechovou příchuť, která se dál využívá pro přípravu pikantních pokrmů.
Země původu: Indie.