Původní název kakaovníku je Theobroma cacao, což v řeckém překladu znamená pokrm bohů. Odtučněný kakaový prášek je vyroben z BIO kakaových bobů Forastero Hispanola - jejich pomletím se oddělí většina tuku - kakaového másla. Po usušení se hmota namele na kakaový prášek.
Složení
bio kakaový prášek (10-12% tuku).
Vlhkost max. 4,5%.
Minerály ve 100 g: draslík 4000 mg, fosfor 700 mg, hořčík 550 mg, železo 250 mg, zinek 70 mg. Alergeny: kakao.
Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie: 1070 kJ / 255 kcal; Bílkoviny: 20.9 g; Tuky: 11g – z toho nasycené 6.5 g, mono-nenasycené 4.0 g; poly-nenasycené 0.5 g; Sacharidy: 53 g – z toho cukry 0.5 g; Vláknina: 33 g; Vlhkost: max. 4,5%.
Použití
Kakaový prášek je vhodný k pečení i vaření. Je lehce rozpustný a výborně ochutí míchané nápoje, mléko (kakao), čokoládové výrobky, moučníky, dorty a buchty.
Země původu: Dominikánská republika.