Kešu ořechy obsahují méně tuků než většina jiných ořechů, navíc asi 82% těchto tuků jsou nenasycené mastné kyseliny.
Použití
Nepražené, nesolené kešu ořechy jsou velmi lahodné, konzumují se samotné, nebo se přidávají do různých pokrmů (indická kuchyně) pro zvýraznění chuti. Hodí se jak do slaných pokrmů, tak i sladkých (musli, jogurty, kaše).
Nutriční hodnoty ve 100 g: 2440 kJ, 588 kCal, bílkoviny 18 g, tuk 43,9 g, sacharidy 30 g, vláknina 3,3 g.
Vitamíny a minerály ve 100 g: Vápník: 43 mg; Železo: 5.03 mg; Hořčík: 258 mg; Fosfor: 457 mg; Draslík: 546 mg; Sodík: 15 mg; Zinek: 5.16 mg; Thiamin: 0.312 mg; Riboflavin: 0.187 mg; Niacin: 1.599 mg; Vitamin B6: 0.252 mg; Kyselina listová: 68 µg.
Země původu: Tanzánie.