Kokosová mouka se vyrábí z čerstvé kokosové dužiny, ze které byl před tím vylisován kokosový olej - obsahuje proto až 39 % vlákniny a 20 % bílkovin, zato málo tuku. Při zpracování se nepoužívá bělení ani jiné chemické postupy.
Použití
V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu a zabránit tak drolení těsta.
Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: 413 Kcal, 1741 kJ, Bílkoviny 19 g, Sacharidy 26g (z toho 8 g glukóza), Vláknina 39 g, Cholesterol 0 g, nasycené tuky 8 g, voda 8 g
Země původu: Srí Lanka.