Wolfberry kokosový cukr se vyrábí ze sladké šťávy kokosových květů. Domorodci v Indonésii musí pro získání tohoto nektaru naříznout palmové okvětí a po sesbírání z této šťávy nechávají velmi pomalým zahříváním odpařit vodu. Výsledným produktem jsou světle hnědé až žlutohnědé krystalky kokosového cukru, které mají výbornou a plnou chuť s mírně karamelovým podtónem.
Doporučené použití
Je to ideální náhražka rafinovaného, případně třtinového cukru, která se velmi dobře rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů - čajem počínaje, smoothie nápoji konče. Jeho vlastnosti ale oceníte i při přípravě zmrzlin, jogurtů, nebo dezertů, kterým dodá zajímavou chuť.
Složení cukru
Kokosový cukr má glykemický index 35.
Nutriční hodnoty na 100 g: Energie: 376 kcal/3753 kJ; Sacharidy: 92.9 g; Bílkoviny: 1.0 g; Tuky: 0.1 g - z toho nasycené 0.04 g; Vláknina: 0.5 g; Cholesterol: 0 g; Sodík: 372 mg
Skladování: Skladujte v uzavřené originální dóze, nebo v jiné uzavřené nádobě na chladném a suchém místě. Skladujte mimo dosah přímého světla, nejlépe při teplotě 20°C - 25°C.
Země původu: Indonésie.