Panenský kokosový olej se připravuje z kokosu, plodu rostliny kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera).
Pozitivní vlastnosti kokosového oleje
Má neobyčejné vlastnosti, za které vděčí především obzvláště šetrnému způsobu zpracování a způsobu pěstování kokosových palem v oblasti Pacifiku na ostrovech Filipín.
- Olej je lisovaný za studena,
- neparfémovaný,
- nedehydrovaný,
- neobsahuje cholesterol.
Hodí se na vaření, smažení i pečení. Je lehce stravitelný, bohatý na mastné kyseliny.
Hydratuje a zjemňuje suchou pokožku a vytváří na ní ochrannou vrstvu, zklidňuje jemnou a citlivou pokožku. Používá se na ošetření suchých a poškozených vlasů, kterým dodává lesk a novou vitalitu. Je také vhodný jako masážní olej.
Bod tání se pohybuje mezi 23 - 26°C. Kokosový olej je v tuhém skupenství v okamžiku kdy okolní teplota dosáhne cca 23°C, začne být tekutý. Po schladnutí opět tuhne.
Země původu: Filipíny.