Jádra para ořechů jsou velmi výživná, protože obsahují okolo 70 % tuků, 13 % bílkovin a 5 % sacharidů. Mimo to v nich ale najdete i nezanedbatelné množství draslíku, hořčíku, a fosforu, z vitamínů pak především vitamíny řady B a vitamín E. Nejčastěji se para ořechy jedí syrové, ale stejně jako ostatní ořechy je potřeba je dobře rozžvýkat. Pokud máte raději chuť pražených oříšků, můžete je dát péct na 5 až 10 minut do trouby. Během té chvíle získají zlatohnědou barvu a velmi příjemnou chuť.
Použití
Mohou se pražit anebo péct v troubě (5 - 10 min) dokud nezískají zlatohnědou barvu.
Wolfberry para ořechy jsou nepražené a nesolené, na lomu bílé až slonově bílé a mají krásně nasládlou chuť. Jsou v BIO kvalitě, takže je můžete konzumovat přímo, nebo je přidávat do dezertů, sladkých krémů, müsli, Wolfberry kaší, jogurtů a různých směsí sušeného ovoce a oříšků.
Nutriční hodnoty ve 100 g: 2730 kJ, 650 kCal, bílkoviny 13 g, tuk 68 g, sacharidy 4 g, vláknina 9 g.
Země původu: Bolívie.