BIO quinoa mouka se stává v současné době hitem. Obsahuje velký podíl vlákniny, bílkovin, ale také minerálních látek. Má nízký glykemický index, proto je vhodná i do redukčních diet. Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku.
Použití mouky
Quinoa mouka se používá především na dochucení, anebo jako náhrada jiné mouky, ale pouze v menším množství. Vyšší dávka quinoa mouky v těstě by mohla nepříznivě ovlivnit objem, konzistenci a pórovitost pečiva. Pro zvýšení nutričního přínosu obvykle nahradíme běžnou mouku quinoa moukou z 15 – 20 %. Lze ji použít do jakéhokoliv receptu, na zahuštění polévek nebo omáček.
Nutriční hodnoty ve 100 g: 1460 kJ, 350 kCal, bílkoviny 14 g, tuk 6 g, sacharidy 60 g, vláknina 5 g, voda max 16 g.
Minerály: Ca 66 mg, Fe 11 mg, K 1040 mg, Zn 7 mg, P 408 mg, Mg 204 mg, Niacin 2 mg.
Země původu: Bolívie.